Geloof een blogger nooit!

Bloggen is niet mijn hobby. Het kost me teveel tijd en ik heb ook niet zoveel nieuws te vertellen dat ik daar elke week, dag, uur of minuut mee kan vullen... dat laat ik graag aan anderen over.

Het valt me wel op dat Blogs steeds vaker als referentie worden gebruikt in allerlei presentaties, artikelen en voorstellen. Wat de meeste mensen volgens mij niet beseffen is dat dit voornamelijke meningen en belevenissen van enkele personen zijn. Soms best interessant en misschien wel van mensen die van bepaalde onderwerpen veel afweten, maar het is me al meerdere keren opgevallen dat die ook in hun publicatiedrift toch (bewust of onbewust) veel onwaarheden de wereld inhelpen.

Het meest vervelende van deze onwaarheden is dat Google geen onderscheid maakt in wat er wel of niet waar is en Blogs dan ook blijven verschijnen.. En een spreekwoord "wie schrijft die blijft" krijgt met Bloggen een interessante betekenis want teksten met welke onzin dan ook blijven online, worden gebruikt, gekopieerd totdat niemand meer weet wie het ooit verzonnen heeft.

Er zijn veel Bloggers die voor hun plezier stukjes schrijven, maar net als kranten zijn veel Blogs ook op zoek naar spanning en sensatie. Denk daarom ook altijd drie keer na voordat je ook maar iets gebruikt of gelooft van een blogger.... net als dit stukje dus :-)