Delicious/allardstrijker

Delicious/allardstrijker


Het digibord: meer dan een leuk speeltje

Posted: 13 Jul 2009 04:19 AM PDT

Het digibord: meer dan een leuk speeltje Inleiding Het digibord is een nieuw medium in het onderwijs. Het is een groot succes op de basisscholen in Nederland en ook in het voortgezet onderwijs worden digiborden veel gebruikt. Over het gebruik in het hoger onderwijs hoor je echter veel minder. Heeft het daar geen functie of is het een kwestie van onbekendheid met dit medium? Op de Universiteit Twente zijn al wel een aantal digiborden aanwezig, bijvoorbeeld in een vergaderzaal van de Horst en in de Cubicus. Hoe kun je deze borden nu inzetten in het eigen onderwijs? Wat is de meerwaarde?

Wisselwerking: UT-docenten en vwo-docenten wisselen een dag van werkplek

Posted: 13 Jul 2009 04:17 AM PDT

Wisselwerking: UT-docenten en vwo-docenten wisselen een dag van werkplek Uitwisseling tussen UT- en vwo-docenten Op 8 april j.l. vond er voor het vierde jaar op rij een docentenuitwisseling plaats tussen UT- docenten en docenten voortgezet onderwijs. Dit jaar vond het uitwisselingsevenement plaats in het kader van de conferentie "Twents Meesterschap", georganiseerd door Instituut ELAN i.s.m. technische faculteiten. Deze studiedagen stonden in het teken van onderwijs, (vak-)didactiek en onderzoek.

Teletop didactisch ingezet

Posted: 13 Jul 2009 04:16 AM PDT

Sinds studiejaar 2000-2001 gebruiken vrijwel alle UT-opleidingen bij meerdere vakken TeleTOP®. TeleTOP staat niet op zichzelf, maar is ingebed in het onderwijs. Ervaringen over de afgelopen jaren hebben diverse voorbeelden laten zien van de wijze waarop Teletop kan worden ingezet in het onderwijs. Hieruit zijn veel idee├źn en tips voortgekomen.