All items 02/14/2012

 • SIZO staat voor Snelle implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs, is eind 2001 opgericht met als doel ICT in het Zoetermeerse onderwijs te stimuleren en te implementeren. SIZO is een samenwerkingsverband van alle Zoetermeerse scholen voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, het plaatselijke ROC, het hoger beroepsonderwijs (Academie voor ICT & Media – Zoetermeer), OnderwijsAdvies en de plaatselijke Openbare Bibliotheek. Een Stuurgroep ICT-onderwijs stuurt de projectleider ICT-onderwijs aan.
  Het SIZO-project is ondergebracht bij OnderwijsAdvies en beschikt hier over een modern, goed geoutilleerd Multifunctioneel centrum voor ICT-activiteiten aangeduid als SIZO Centre. Dit SIZO Centre heeft meerdere functies: Infodesk, Vergaderlocatie, Cursuslocatie
  Docentenwerkplaats, Kenniscentrum

  tags: ICT onderwijs kenniscentrum educatieve software

 • "Welkom in het IXPERIUM. De plek waar we met verschillende experts concrete ict-toepassingen voor het onderwijs bedenken, onderzoeken én testen. Zo onderzoeken we bijvoorbeeld hoe ict kan helpen bij het leren van kinderen met dyslexie. We bedenken en testen samen met ict’ers methoden om kinderen in hun eigen tempo zelfstandig aan opdrachten te laten werken op de computer. Of we zetten GPS-apparatuur in en testen hoe we het ruimtelijk inzicht van kinderen kunnen stimuleren. Ook biedt het IXPERIUM de ruimte om de allernieuwste educatieve ict-toepassingen tentoon te stellen en uiteraard uit te proberen."

  tags: media onderzoek onderwijs ict ontwerp leeromgevingen community Learning

 • script.aculo.us provides you with easy-to-use, cross-browser user
  interface JavaScript libraries to make your web sites and web applications fly. What's inside? animation framework,
  drag and drop, Ajax controls DOM utilities, and unit testing. It's an add-on to the fantastic Prototype framework.

  tags: design hci human computer interfacing Visualisation weergave web2.0 ontwikkeling code programmeren html5 javascript framework ajax css

 • Moet een goede leraar veel weten? Voor de meeste mensen is dit een retorische vraag, maar voor ingewijden juist niet. De meeste mensen hebben goede herinneringen aan die alwetende bovenmeester met zijn notabele status, terwijl de ingewijden soms meer gefixeerd zijn op de ontwikkeling van de leerlingen dan op het kennisniveau van de leraar.

  tags: pabo Kennisbasis po beleid leerplan Ontwikkeling ho onderwijs

Posted from Diigo. The rest of my favorite links are here.